Innoveren is een constante zoektocht naar nieuwe invalshoeken en ideeën. Iets wat volgens mij alleen kan door bestaande inzichten en standpunten los te laten. Om te veranderen moet je durven ‘het even niet te weten’. Innovatie bepaalt onze toekomst en kinderen zijn onze toekomst. Ook om die reden is SenseWise gestart met het initiatief KidsWise. Een ‘innovatiebrug’ tussen onderwijs en het bedrijfsleven.

Nieuwsgierigheid en onbevangenheid

Dankzij de nieuwsgierigheid en onbevangenheid van kinderen komen ze op verfrissende ideeën. Ze leggen verrassende verbanden en zien de kleinste details. Bovendien zijn kinderen ook de gebruikers en klanten van de toekomst. Laat kinderen dus creatief meedenken met de business, de producten en diensten in het bedrijfsleven.

Daag kinderen uit om mee te denken over hoe het nog slimmer zou kunnen. Gebruik de nog ongeremde fantasie om naar nieuwe producten of diensten te kijken. Deze vorm van co-creëren met kinderen zal leiden tot concrete en nieuwe ideeën en vooral veel plezier. Hiermee wordt een ideale basis gelegd voor innovatie.

KidsWise

Met het concept KidsWise gaan we samen kritisch, creatief, maar vooral onbevangen brainstormen. We stellen vragen aan de organisatie als; Wie zijn jullie en wat willen jullie bereiken, sluiten de producten en/of diensten nog wel aan op de klanten. Vragen waar wij met de kinderen antwoord en invulling aan gaan geven. Leuk toch?

Zijn er docenten binnen het voortgezet onderwijs (regio Gelderland), die openstaan voor een dergelijk initiatief? Dan zoeken wij de leuke, dynamische en vooral innovatieve MKB bedrijven uit de regio, die hier aan mee willen werken. Kortom: Leerzaam, leuk en vooral anders 🙂