Is het echt waar dat klanten altijd opzoek zijn naar de goedkoopste oplossing of leverancier? Nee natuurlijk niet! Ook jouw klanten zijn best bereid meer te betalen voor jouw dienst of product, zelfs als het bij de concurrent voor een lagere prijs kan. Maar voor niets gaat de zon op, dus je moet er natuurlijk wel wat voor doen. Hoe creëer je dan die onderscheidende toegevoegde waarde?

Service moet echt altijd op nummer één staan

Bedrijven onderschatten de financiële gevolgen op de langere termijn van een slechte service. Ook jouw klanten zijn bereid meer te betalen, als ze zeker weten dat hun vragen sneller, efficiënter en met een glimlach worden beantwoord. Zorg dus ook altijd voor perfecte ondersteuning. De klantrelatie begint pas na de aankoop.

Maak het aankoopproces leuk, laagdrempelig en makkelijk

Ook jouw klanten hebben een hekel aan gepruts rondom ingewikkelde inkoop en/of betaalmogelijkheden. Als het proces van aankopen eenvoudig en gestroomlijnd verloopt, creëer je zeker onderscheidend vermogen. Focus daarom op eenvoud en snelheid.

Snel, sneller het snelst leveren

Net als iedereen, willen ook jouw klanten direct na een aankoop er een voldaan gevoel aan overhouden. Als ook jouw organisatie de producten of diensten sneller weet in te vullen of te leveren, dan de concurrent, sta je meteen 3 – 0 voor.

Wees altijd oprecht en authentiek

Klanten zijn mensen en mensen doen liever zaken met mensen die echt zijn. Werk daarom altijd aan je reputatie en aan de relatie die je hebt met je klant. Het is cruciaal en het geeft je de voorsprong en het onderscheidend vermogen ten opzichte van de concurrent.

Verbetert de reputatie van je klant

Mensen kopen graag luxe goederen omdat ze het een goed gevoel of zelfs een hogere status geeft. Deze drang naar luxe oplossingen is ook aanwezig in de zakenwereld. 

Zorg voor een kneitergoede Total Cost of Ownership

Het gaat natuurlijk ook over de hoeveelheid geld die er na de aankoop nog aan moet worden uitgegeven. Neem bijvoorbeeld de iPad. Deze kost beduidend meer dan een vergelijkbaar product, maar vereist veel minder onderhoud, waardoor het product goedkoper is op de langere termijn.