Zet zo snel mogelijk onbekende website bezoekers om in waardevolle leads, om ze vervolgens door je verkooporganisatie om te zetten naar mooie nieuwe klanten. Wat dacht je van op slimme en geautomatiseerde wijze, het juiste bericht op het juiste moment, aan de juiste contactpersoon te sturen? Zo maak je communicatie persoonlijker en relevanter en dit is dan ook de kern van marketing automation en zo haal je maximaal rendement uit je marketing.

Marketing én sales

Want met slimme marketing automation laat je marketing- en verkoopteams nog beter samenwerken. Combineer vervolgens jouw ActiveCampaign-omgeving met jouw CRM-omgeving en hou overzicht over de meest warme leads en hou zo ook al je klantdata netjes georganiseerd. Lees er meer over via mijn vorige blog: Rits marketing en sales echt samen!

Waarom ActiveCampaign?

Je krijgt inzicht in wat bezoekers doen op je website en je kunt gericht interacties van je bezoekers opvolgen. Stel eenvoudig doelen en conversies in en maak  eenvoudig formulieren, die passen bij het doel van je website. Volg inschrijvingen op en stuur notificaties naar je verkoopteam. Middels leadscoring kun je scores toewijzen aan allerlei acties, zoals paginabezoeken, ingevulde formulieren en/of downloads van content. Zo focus je op de meest betrokken bezoekers en haal je ook het meest uit je marketingactiviteiten.

Dynamische content

Creëer dynamische content die je automatisch laat afstemmen op je doelgroepen. Je hoeft dus maar één e-mail op te maken, waarmee je meerdere doelgroepen kunt aanspreken, dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook voor een veel persoonlijkere boodschap. 

Segmentatie

Verstuur je berichten op het juiste tijdstip, met de juiste content, naar de juiste contactpersonen. Daarom wil je beschikken over duidelijke segmenten die van toegevoegde waarde zijn. Binnen ActiveCampaign is segmenteren een verademing; of je dit nou handmatig of automatisch doet.

Kortom 

  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • Automatiseer één-op-één contact met prospects én klanten
  • E-mails versturen op basis van interesse en gedrag
  • Segmentatie e-mails op basis van interactie, interesse en data
  • Bouw langdurige relaties op en krijg loyale klanten

En waarom SenseWise als partner?

Ik help je graag met het opzetten van de strategie en het uitwerken van jouw klantreis. Lees er meer over via mijn vorige blog: Een klantreis verbeteren door deze gewoon te visualiseren?. Nadat de klantreis is uitgewerkt, werken we samen de functionaliteiten binnen ActiveCampaign uit en integreren we overige opties  van ActiveCampaign slim aan je website. Wanneer we alles netjes hebben ingesteld begint het echte werk. Want optimalisatie zorgt vervolgens ervoor dat je het maximale resultaat behaalt met marketing automation. Want ieder bedrijf is anders en iedere klant ook.