06 15 27 06 02 info@sensewise.nl

ITON uit Veenendaal

Herijken identiteit en aanscherpen van marketing en verkoopprocessen

Als je als organisatie te comfortabel in je dagelijkse routine blijft zitten, is het makkelijk om vast te houden aan wat je hebt of doet. Bij ITON is dit zeker niet het geval. De drive naar innovatie is een van de reden voor Ben Meints geweest, om SenseWise uit te dagen kritisch naar de markering- en sales processen en de positionering van ITON in het algemeen te kijken.

Deze uitdaging heeft niet alleen geresulteerd in een inspirerend “waarom” voor ITON, maar heeft ook het fundament gelegd voor een heldere visie met diverse inspirerende proposities. Deze nieuwe inzichten zijn uiteindelijk doorvertaald naar een nieuwe conversie gerichte website met slimme lead-generation tools en processen, die gekoppeld zijn aan het CRM systeem van ITON.

Slim (samen)werken tussen marketing en verkoop

ITON was op zoek naar een manier om haar verkoopcyclus te verkorten en meer leads te krijgen. Door de inzet van slimme en geautomatiseerde processen is ITON nu instaat de juiste boodschap op het juiste moment, bij de juiste persoon onder de aandacht te brengen. Zo maakt ITON communicatie nog persoonlijker en relevanter.

Met de inzet van slimme tools (Leadinfo en ActiveCampaign) herkent ITON nu veel meer leads en is de gemiddelde conversie van leads naar verkoopkans verhoogd. Marketing activiteiten zijn nu geïntegreerd binnen het CRM-systeem (Microsoft Dynamics) en zijn daarmee een belangrijk onderdeel geworden van de gehele verkoopstrategie. 

Met de introductie van een marketing en sales dashboard, inclusief heldere KPI’s, heeft ITON nu de mogelijkheid om realtime de inspanningen van marketing en verkoop goed en consequent te meten, monitoren en daarmee continu te verbeteren.

Met de nieuwe positionering is ITON nu instaat om onbekende website bezoekers door marketing proactief te vertalen naar waardevolle leads, welke vervolgens door de verkooporganisatie sneller omgezet kunnen worden naar mooie nieuwe klanten. Kortom; alles voor elkaar.

We zijn erg blij met de hulp van Alexander! Na een roerige tijd met veel wisselingen van de wacht was het tijd om het roer drastisch om te gooien. Samen met Alexander hebben we het proces nieuw leven in geblazen, een kick-ass website neergezet, en lead-generation naar een nieuw niveau gebracht. Waar we begonnen met naar elkaar kijken, hebben we in korte tijd gezamenlijk een efficiente marketing machine neergezet. Met zijn energie en vakmanschap weet hij beweging te krijgen en mensen te stimuleren om net dat stapje extra te zetten. Bedankt Alexander voor je hulp, en op naar de volgende verdieping van ons proces.

Ben Meints

Manager Product Management, ITON