Je kan mij altijd bellen via:
06 – 15 270 602

Hoe haal je het meeste uit een LinkedIn-campagne?
Stel je voor dat je ronddwaalt in een onbekende stad zonder GPS of kaart. Dit is vergelijkbaar met hoe het is om een LinkedIn-campagne te voeren zonder de juiste targetingstrategie. Gelukkig ben je hier aan het juiste adres om enkele waardevolle inzichten te krijgen over het optimaliseren van je LinkedIn-campagnes.

Blog Overzicht

  • Effectieve LinkedIn-campagnes beginnen met slimme targeting
  • Gooi niet alles In één campagne
  • Verdiep je In de persona’s van je doelgroep
  • Meet je succes aan de hand van concrete cijfers

 

Effectieve LinkedIn-campagnes beginnen met slimme targeting

LinkedIn is een krachtig platform om professionals te bereiken, maar het succes van je campagnes hangt af van hoe goed je je doelgroep begrijpt en aanspreekt. Hier zijn enkele belangrijke tips om het maximale uit je LinkedIn-campagnes te halen.

 

Gooi niet alles In één campagne

Het kan verleidelijk zijn om al je verschillende doelgroepen in één campagne te stoppen. Maar geloof me, dit is een strategie die je beter kunt vermijden. Waarom? Omdat professionals uit diverse branches, functies en met verschillende vaardigheden uiteenlopende behoeften en interesses hebben. Een one-size-fits-all benadering werkt zelden effectief en zal het personaliseren van je content bemoeilijken.

 

Verdiep je In de persona’s van je doelgroep

Gun jezelf de tijd om de persona’s van je doelgroep grondig te begrijpen en te beschrijven. Daarna is het slim om je belangrijkste persona’s te verdelen over verschillende campagnes. Verbind logische elementen, zoals relevante groepen, vaardigheden, functies en/of expertises. Door dit doordacht aan te pakken, kun je je boodschap op maat maken voor elk specifiek deel van het LinkedIn-netwerk.

 

Meet je succes aan de hand van concrete cijfers

Laten we de cijfers niet vergeten. Stel je voor dat je dankzij een goed doordachte strategie een klikfrequentie (CTR) van 1,5% of hoger behaalt, wat aanzienlijk hoger is dan het gemiddelde van LinkedIn-advertenties. Een gemiddelde CTR voor LinkedIn-afbeeldingsadvertenties is 0,4% en voor LinkedIn-videoadvertenties 0,5% (Bron: LinkedIn Benchmark).

Met een goed doordachte targetingstrategie verhoog je niet alleen het rendement van je campagnes, maar spreek je ook de juiste mensen aan.

Onthoud, een doordachte targetingstrategie is de sleutel tot het succes van je LinkedIn-campagnes. Door je te verdiepen in de specifieke behoeften van je doelgroep en je content daarop af te stemmen, kun je opvallen in de steeds drukker wordende online wereld. Dus, voordat je je volgende campagne lanceert, investeer wat extra tijd in het begrijpen van je doelgroep, het zal de moeite zeker waard zijn.

Bedankt voor het lezen!

De marketing funnel: van impressions tot SQL’s

De marketing funnel: van impressions tot SQL’s

Je kan mij altijd bellen via: 06 – 15 270 602Online marketing kan voelen als een doolhof van afkortingen en technische termen. Voor veel lijken termen als #EngagementRate, #SearchEngineOptimization, #ClickThroughRate, #CostPerClick, #PagePerformance, #PageRanking,...

SEO checklist: 10 tips voor een betere vindbaarheid

SEO checklist: 10 tips voor een betere vindbaarheid

Je kan mij altijd bellen via: 06 – 15 270 602Deze blog bevat een 10-punt checklist voor het verbeteren van de vindbaarheid van je website. Belangrijke tips zijn onder andere het optimaliseren van meta titels en beschrijvingen, het gebruik van relevante H1-tags en...

Alexander ter Meulen is een energieke en creatieve dienstverlener voor ontwikkeling en profesionalisering van Marketing en Sales. Met de juiste en kritische vraag in combinatie met zijn creativiteit en energieke houding krijgt hij het voor elkaar dat je persoonlijk en dan ook je onderneming de volgende en juiste stappen zet.

Bart Loose

CEO, NTP

Met een complete transformatie in gedachten van huisstijl, producten, diensten en procedures hebben wij Alexander de opdracht gegeven voor de footprint, uitwerking en begeleiding van dit ambitieuze traject. Mede door zijn passionele inzet en handen-uit-de-mouwen aanpak staat de nieuwe organisatie binnen de gewenste termijn en kunnen we de komende jaren met een professionele uitstraling bouwen, beschermen en beheren.

Marcel Uittenbogaard

CEO, ActiveView