Je kan mij altijd bellen via:
06 – 15 270 602

Strategische Account Planning: Een recept voor succes

Ben je klaar om het ultieme Strategische Accountplan te maken? Een Strategisch Account Plan (SAP) is een reeks acties en activiteiten waarmee organisaties hun klanten kunnen begrijpen, plannen voor groei kunnen maken en de Customer Lifetime Value kunnen maximaliseren. Dit blog geeft een overzicht van hoe je een succesvol Strategisch Account Plan maakt, door belangrijke stappen te schetsen, zoals het focussen op proposities, het berekenen van Customer Lifetime Value, het segmenteren van klanten en het maken van Buyer Persona’s.

Blog Overzicht

  • Focussen op proposities
  • De Customer Lifetime Value van klant berekenen
  • Klanten segmenteren
  • Kenmerken per segment definiëren
  • Benchmarking van klanten per segment
  • Persona’s van kopers definiëren
  • Contacten benchmarken op buyer persona’s

 

1) Focussen op proposities

Strategische Account Planning begint met het begrijpen van de behoeften van de klant en het focussen op proposities die aan die behoeften voldoen. Om klanttevredenheid te garanderen moeten organisaties focus op het aanbieden van hoogwaardige proposities die voldoen aan de behoeften van de klant. Dit helpt ervoor te zorgen dat klanten loyaal blijven en verhoogt hun Customer Lifetime Value voor jouw organisatie.

 

2) Het berekenen van Customer Lifetime Value

Bij Strategische Account Planning hoort ook het berekenen van Customer Lifetime Value (CLV). Customer Lifetime Value wordt gebruikt om te meten hoeveel geld een klant in totaal zal uitgeven gedurende hun levensduur bij een organisatie. Door Customer Lifetime Value te begrijpen, kunnen organisaties beter bepalen welke klanten waarschijnlijk winstgevender zijn.

 

3) Het segmenteren van klanten

Bij Strategische Account Planning wordt het klantenbestand verdeeld in segmenten op basis van specifieke kenmerken zoals aankoopgedrag, voorkeuren of demografie. Dit helpt organisaties de verschillende behoeften van elk segment te begrijpen en voorstellen ontwerpen die in die behoeften voorzien.

 

4) Het definiëren van kenmerken per segment

Strategische Account Planning omvat het definiëren van de belangrijkste kenmerken van elk segment en het opstellen van klantprofielen op basis van die kenmerken. Kenmerken kunnen bestaan uit aankoopgeschiedenis, voorkeuren, demografische gegevens of andere relevante informatie.

 

5) Benchmarken van klanten per segment

Strategische Account Planning omvat ook benchmarking van klanten binnen elk segment. Hierdoor kunnen organisaties klantgegevens vergelijken en effectievere strategieën creëren om elk segment aan te spreken.

 

6) Definiëren van Buyer Persona’s

Strategische Account Planning omvat ook het creëren van Buyer Persona’s. Buyer Persona’s is een fictieve weergaven van potentiële klanten op basis van waardevolle kenmerken zoals doelen, gedragingen, demografische gegevens, interesses en waarden. Door inzicht in Buyer Persona’s te krijge, kunnen organisaties effectievere proposities creëren en zich beter richten op de juiste klanten.

 

7) Benchmarken van contacten aan de hand van Buyer Persona’s

Strategische Account Planning omvat ook het benchmarken van Buyer Persona’s tegen klantprofielen. Door te begrijpen wat elke Buyer Persona zoekt, kunnen organisaties hun communicatie op maat maken en afstemmen op de behoeften van elke klant.

 

De marketing funnel: van impressions tot SQL’s

De marketing funnel: van impressions tot SQL’s

Je kan mij altijd bellen via: 06 – 15 270 602Online marketing kan voelen als een doolhof van afkortingen en technische termen. Voor veel lijken termen als #EngagementRate, #SearchEngineOptimization, #ClickThroughRate, #CostPerClick, #PagePerformance, #PageRanking,...

SEO checklist: 10 tips voor een betere vindbaarheid

SEO checklist: 10 tips voor een betere vindbaarheid

Je kan mij altijd bellen via: 06 – 15 270 602Deze blog bevat een 10-punt checklist voor het verbeteren van de vindbaarheid van je website. Belangrijke tips zijn onder andere het optimaliseren van meta titels en beschrijvingen, het gebruik van relevante H1-tags en...

Alexander heeft marketing binnen IF Technology naar een hoger niveau getild. We hebben intensief samengewerkt om de hele keten van strategie tot uitvoering te verbeteren en te versnellen. Essentieel is zijn bereidheid zich te verdiepen in ons bedrijf en de processen die lopen. Daarbij blijft de link naar sales altijd in beeld waarmee ook de ROI in beeld blijft. Dat in combinatie met zijn enthousiasme maakt hem een waardevol partner.

Martijn van Aarssen

CEO, IF Technology

Samen met Alexander hebben we het proces nieuw leven in geblazen en lead-generation naar een nieuw niveau gebracht. Waar we begonnen met naar elkaar kijken, hebben we in korte tijd gezamenlijk een efficiënte marketing machine neergezet. Met zijn energie en vakmanschap weet hij beweging te krijgen en mensen te stimuleren om net dat stapje extra te zetten.
Ben Meints

Product management & Marketing, ITON